Diferència entre revisions de la pàgina «Placa IoT-02»
m (→Dependències de biblioteques) |
m (→Dependències de biblioteques) |
||
Línia 43: | Línia 43: | ||
[https://raw.githubusercontent.com/jordibinefa/IoT-02/master/codes/python/modbus/crc16c.py crc16c.py] és un arxiu que ha de compartir carpeta amb [https://raw.githubusercontent.com/jordibinefa/IoT-02/master/codes/python/modbus/mb_IoT_00.py mb_IoT_00.py]. És un codi que permet fer el càlcul dels codis de [https://ca.wikipedia.org/wiki/Control_de_redund%C3%A0ncia_c%C3%ADclica control de redundància cíclica] ('''CRC''') de forma eficient a Python. | [https://raw.githubusercontent.com/jordibinefa/IoT-02/master/codes/python/modbus/crc16c.py crc16c.py] és un arxiu que ha de compartir carpeta amb [https://raw.githubusercontent.com/jordibinefa/IoT-02/master/codes/python/modbus/mb_IoT_00.py mb_IoT_00.py]. És un codi que permet fer el càlcul dels codis de [https://ca.wikipedia.org/wiki/Control_de_redund%C3%A0ncia_c%C3%ADclica control de redundància cíclica] ('''CRC''') de forma eficient a Python. | ||
− | [https://raw.githubusercontent.com/jordibinefa/IoT-02/master/codes/python/modbus/key_getter.py key_getter.py] és un arxiu que ha de compartir carpeta amb [https://raw.githubusercontent.com/jordibinefa/IoT-02/master/codes/python/modbus/mb_IoT_00.py mb_IoT_00.py]. És un codi que permet llegir les tecles premudes sense esperar a prémer la tecla Enter. Això permet una interacció més ràpida i fluïda amb la placa des del terminal. Tan sols funciona amb entorns amb interfície gràfica d'usuari. Està basat en [https://docs.python.org/3/howto/curses.html curses]. Per a funcionar a '''Linux''' cal importar '''termios''', '''fcntl''', '''sys''', '''os''' i '''curses'''. Per a funcionar a '''Windows''' cal importar '''msvcrt'''. | + | [https://raw.githubusercontent.com/jordibinefa/IoT-02/master/codes/python/modbus/key_getter.py key_getter.py] és un arxiu que ha de compartir carpeta amb [https://raw.githubusercontent.com/jordibinefa/IoT-02/master/codes/python/modbus/mb_IoT_00.py mb_IoT_00.py]. És un codi que permet llegir les tecles premudes sense esperar a prémer la tecla ''Enter''. Això permet una interacció més ràpida i fluïda amb la placa des del terminal. Tan sols funciona amb entorns amb interfície gràfica d'usuari. Està basat en [https://docs.python.org/3/howto/curses.html curses]. Per a funcionar a '''Linux''' cal importar '''termios''', '''fcntl''', '''sys''', '''os''' i '''curses'''. Per a funcionar a '''Windows''' cal importar '''msvcrt'''. |
== Execució des de '''Linux''' == | == Execució des de '''Linux''' == |
Revisió del 11:23, 3 maig 2020
Placa IoT-02 al github (Esquemes electrònics, esquemes de fabricació de la placa de circuit imprès i codis de prova)
Contingut
Codis
IDE d'Arduino
Python
Codi per a controlar des de l'ordinador la placa IoT-02 emprant el protocol ModBus:
Dependències de biblioteques
serial és a la biblioteca pyserial. Serveix per a comunicar-se amb el port sèrie. Es pot instal·lar:
pip install pyserial
o
pip3 install pyserial
A algunes distribucions Linux potser us calgui instal·lar els paquets python-serial o python3-serial.
threading està instal·lada per defecte. Al codi mb_IoT_00.py ens serveix per a posar un temporitzador que consulti cíclicament les dades rebudes pel port sèrie.
crc16c.py és un arxiu que ha de compartir carpeta amb mb_IoT_00.py. És un codi que permet fer el càlcul dels codis de control de redundància cíclica (CRC) de forma eficient a Python.
key_getter.py és un arxiu que ha de compartir carpeta amb mb_IoT_00.py. És un codi que permet llegir les tecles premudes sense esperar a prémer la tecla Enter. Això permet una interacció més ràpida i fluïda amb la placa des del terminal. Tan sols funciona amb entorns amb interfície gràfica d'usuari. Està basat en curses. Per a funcionar a Linux cal importar termios, fcntl, sys, os i curses. Per a funcionar a Windows cal importar msvcrt.
Execució des de Linux
./mb_IoT_00.py /dev/ttyUSB1 4800
/dev/ttyUSB1 és el port sèrie a on es connecta el convertidor USB / RS485. Quan es programa la placa fem servir habitualment /dev/ttyUSB0.
4800 és la velocitat de comunicació en bauds. És la velocitat en que s'han programat els exemples de ModBus amb l'IDE d'Arduino. Altres velocitat típiques són 9600 i 115200.
Execució des de Windows
python3 mb_IoT_00.py COM7 4800
COM7 és un exemple del nom de port sèrie a on es connecta el convertidor USB / RS485. Quan es programa la placa hem de fer servir un port diferent.